≡ Menu

Popusti za kasko zavarovanje

Na znižanje zavarovalne premije kasko zavarovanja vpliva več dejavnikov, kot so:

– starost vozila:

Z leti vozilu pada njegova vrednost zato smo za zavarovanje starejšega avtomobila upravičeni do večjega popusta.

– starost lastnika in vozniške izkušnje:

Po statistiki so starejši vozniki varnejši vozniki od mlajših, tudi število let vozniških izkušenj vpliva na pogostost škodnih dogodkov. Starejši vozniki in vozniki z več kot 10 let vozniških izkušenj imajo popust tudi na kasko zavarovanje. Višina popusta pa je odvisna od točnega števila let vozniških izkušenj. Ob tem velja poudariti, da se število let vozniških izkušenj upošteva od najmlajšega voznika, ki bo vozil avtomobil.

– en ali dva uporabnika vozila:

Popust se upošteva v primeru, da bo vozilo vozil en sam voznik. V primeru, da se upošteva popust, ko bosta vozilo vozila dva voznika mora biti mlajši star vsaj 28 let.

– tečaj varne vožnje:

Vozniki, ki posedujejo potrdilo o opravljenem tečaju varne vožnje so prav tako deležni posebnega popusta.

– izbira izvajalca popravila:

Popust se obračuna kadar se zavarovanec odloči prepustit izbiro izvajalca popravila zavarovalnici. Zavarovalnica ima z servisnimi delavnicami sklenjene pogodbe po celotni Sloveniji.

– manj kot 10.000 km:

Popusta bomo deležni, ko v enem letu ne prevozimo več kot 10.000 km, pod pogojem, da je vozilo zavarovano za obdobje enega leta. Ta popust se lahko upošteva šele drugo leto ob ponovni sklenitvni zavarovanja, če je bilo prvo leto zabeleženo število kilometrov. Tega popusta ne nudijo vse zavarovalnice.

– več kasko zavarovanih vozil pri isti zavarovalnici:

Kadar ima gospodinjstvo več kasko zavarovanih vozil pri zavarovalnici, jim to prinese še dodaten popust.

– stanovanjska hiša s parkiriščem:

Kadar imamo lastno parkirišče pred svojo hišo smo manj izpostavljeni kot pri parkiranju na javnih parkiriščih. To nam pri določenih zavarovalnicah lahko prinese dodaten popust.